Eklenme/Güncelleme Trh : 10.12.2007
Toplam Okunma : 1179
Bugün :
1
Bu üye silindi
Dış gebelik
Merhaba nevra hanım sitesinizi internette dolaşırken gördüm benimde sorularımı yanıtlarsanız sevinirim ölçülen beta hcg değerlerimin düzensiz yükselmesi ve yapılan kürtaj sonrası dış gebelik geçirdiğim kesinleşince 14 gün hastanede yattım ve 50mg bir vurdular değer azalmayınca 100mg vuruldu aralıklarla en yüksek beta hcg değerim 1600 e çıkmışdı 500 e indiğinde taburcu oldum ve şimdi dışarıdan 48 saatte bir ölçtürüyorum hcg değerlerimi ve vajinal ultrosonda kesin göremediler nerde olduğunu sadece sol tüpden şüphelendiler.Sormak istediğim size şunlar bu kemoterapi ilacının kalıcı etkileri varmıdır ileriki bir hamilelik için ayrıcada hamile kalmadan önce tüm hormon tetkiklerimi yaptırmışdım hepsi çok düzgün çıkmışdı mesela reglin 3. gününde yapılan fsh hormonu 4.63 çıkmışdı benim korkum düzgün olan bu hormonların dış gebelik geçirmiş olmamdan dolayı bozulmuş olabilirlermi yani bir dış gebelik ve tedavisinde kullanılan ilaç hormonlarımı bozarmı çünkü yine internette okudum birisi sormuş dış gebelikden önce 1 olan fsh hormonu dış gebelik den sonra 17 olmuş böyle birşey olabilirmi etkisi varmıdır.şimdiden cvp bınız için teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim
Bu konuya 3 adet cevap yazılmış
Cevaplayanlar
İd:7807 Eklenme/Güncelleme Trh : 13.12.2007
Bu üye silindi
Dış gebelik ve methotrexate tedavisi
dış gebelik eğer tüplerde bir yırtılmaya ve zarar sebep olmadan erken durumda tespit edildiği zaman hekmin insiyatifi ile ya laparaskopik cerrahi ya da szide uygulandığı gibi aslında bir çeşit kanser ilacı olam "methotrexate" uygulanarak tüpteki gebelik ürününün zehirlenerek yok edilnmesi sağlanmaktadır. İyi bir takip ile bu tedavi başarılı olabilmektedir. Fakat tüm dış gebelik tedabvi seçeneklerinde olduğu gibi bu tedavide de ölen gebelik ürünü tüpte hasara sebep olabilmekte ve tabii ki tam veya kısmi tıkanıklara sebep olabilmektedir. Methotraexate tedavisi sonrası hormonlarınızda bir değişme olmaz fakat 2-3 ay sonra mutlaka bir HSG yaptırarak tüplerinizi kontrol ettirin, ayrıca dış gebelik ihtimalinin bu tür konservatif tedaviler sonrası tekrarlama olasılığının daha fazla olduğunu da gözönünde bulundurun,
aşağıdaki yazıları okuyun,
Çok teşekkür ederim nevra hanım verdiğiniz cvp için peki bu methotrexat ın ilerdeki gebelik için kalıcı yan etkisi varmıdır ilacın vucudumdan tamamen atılması için ne kadar zaman geçmeli
admin
İd:7841 Eklenme/Güncelleme Trh : 19.12.2007
Bu üye silindi
Dış gebelik ve methotrexat
methotexat ın kalıcı bir yan etkisis yok ve 2 ay içinde de etkileri kaybolmaktadır..
Aktif Ziyaretçi 2
Aktif Üye
Üye Sayımız 62443/ 0
Bugün Tekil 50
Bugün Çoğul 81
Toplam Tekil 226499
Toplam Çoğul 1171374
Ip No: 18.97.9.175
Kadın Hastalıkları, Gebelik, Hamilelik, Doğum, Kısırlık,
Cinsellik, Aile Planlaması - Gebelikten Korunma Yöntemleri, Genital Siğil HPV
,Gebe Hamile Sorunları Ve
Kadın Sağlığı İle Kadın Hayatının Tüm Evrelerinde Karşılaştıkları Sağlık
Sorunları İle İlgili Forum... doktornevra.com ....
Op.Dr. Nevra Topalismailoğlu.... Op.Dr.Hakan Topalismailoğlu....