Forum sayfamıza hoşgeldiniz.....Doktornevra.com
 Kullanıcı Adı Şifreniz     | |
 Ana Sayfa | Site Haritası | Kurallar
   
Gebe Kalamama..  Kısırlık Tedavisi.. 

   
Konuyu Açan Konu    Aktif  1
offline Nurdan Eklenme/Güncelleme Trh : 04.10.2006  Toplam Okunma : 562  Bugün : 1  
Bu üye silindi Gebe kalamama

Merhaba sevgili Dioktorum!
Ismim Nurdan, 31 yashindayim ve Bulgaristandan yaziyorum.
3 yildir evliyim ve hamile kalamiyorum.
2 yil once doktorlara gitmeye bashladim.
Ocak 2005te renkli resim yapildi ve sol tupum kapali oldugunu soylediler.
Nisan 2005te hormon duzenim iyi olmadigini tespit edildi. Prolactinim 3 kez gereginden yuksekti – yani Hiperprolaktenemi dediler Mayis 2005te magnit rezonansinda Sofiyada /biz kuchuk bir shehirde 350 km bashkenten yashiyoruz/ girdim ve 4 mm yakin bir prolaktinom, yani mikroadenomum var dediler. Hemen Parlodel kulanmaya bashladim ve shu an da devam ediyorum, yani 1,5 yildan beri kulaniyorum sabah aksham ½ tablet her gun.Her 3 ayda bir endokrinologla da gorushuyorum. Sonra Prolaktin norma girdi ve her 1 ayda veya 3 ayda kan veriyordum.
Ovulasiyonumu da bloke eden prolaktinden gelen problemim vardi. Deyishik ilyachlar kulandim – Klomen, Dufaston, Pregnil injeksion ovulasion olsun diye. Folikolum her ay vardi. Bizem shehre yakin bir shehre jenekologa fidiyordum her ay 11-12 gun. Ve folikul 18-20-21 mm buyuklundeydi. Bazal tempetaturumu de 1,5 yildan hep olchyuyorum. Bazen 0,3-0,5 yukseliyordu, bazen yukselmiuyordu. Ovulasiyorn testleri de yapiyordum, ve daha chogu pozitivti. Ama bu sure ichinde hich hamile kalamadim. 2-3 defa kist yaptim, ama 1 ay ichinde ilachlarla yokoldular.
Vanalara, yani jenekoloji probleri ichin ve chocuklari olmayan ayleler ichin prosudurler yapan ve chamurla yaglandimiz yere gittik eshimle, ama fayda yoktu. Bitkiler de kulandim, ama yine sonuch yoktu.
Temuz 2006 da yine magnit rezonansa, yani tomogafiye gittim ve prolaktinom yoktu, yani gorunmuyordu. Bir hafta sonra kontras ilyachla – Magnevist 20 ml yaptiklari rezonansta yine sonuchlar iyiyidi-yani prolatktinom gorunmuyordu. Ama jenekolog doktorum ve endekrinolog da Parlodel 2x1/2 devam etmemi soylediler. Hamile kalirsam bile birinci 7 ay onu kulanmam gerektigini soylediler. Ama diger doktorlar jenekologlae ve Internette de okuduguma gore Parlodel hamilelik sirasinda alinmamali demishlerdi. Hangisi dogru?
2,5 ay once Sofiyaya jenekologa gitmeye bashladim. O gun 13 gunumdu ve jenekolog doktorum sagdan folikolum tam patlamish demishti. Kistlerim yoktu. Ama miom buldu, kuchuk dedi 6 mm. Agustosta 6,9 mm olmushtu.
Progesteronumun ne kadar oldugunu merak ediyordu ve ben Agustosta, 20ci gunumdeyken yaptirdim tahlileri. Sonuch: 31.56 nmol/l / referansalar ise bu lutear fazinda:10,62-81,28/. Yani iyiyidirler.
Benim shu an adetim 25 gunde. Evlenmeden once 28 gundeydi. Ama sonra 24-26 gun arayla gelmeye bashladi. 3-cu fazim,a yani lutear faz biraz kisa degil mi 12-13 gun. Bir siralar Dufaston kulaniyordum/yani Progesteron icherdigi ilyach/ ve 28gunde geliyordu.
19 Eylulde bana Sofiyada laparoskopi yaptilar. Sol tup achikmish/onceden resimde kapali gorunuyordu/, ama onun onunde barsak ve Karin yapishikmishlar/. Sag tup-achik, ama daha dalgali. Miomu lamamishlar, chunku chok kanama olacakmish. Shu an istratayim, yani evdeyim. Haftaya ishteyim.
Yakinda hamile kalamazsam Hidrotubasiyon yapacak doctor. Olmazsa da seneye insiminasyon /eshimden sperm alip, bana stimulasiyon yapilacak, ve spermler rehime yakin uinjekte yapilacak/ denememizi teklif etti, ama orada da 20 % shansimiz varmish. Eshimin spermografisi iyi. O 32 yashinda. Tup bebek dehe ileriye bu metodlar sonuch vermezse denemeye dushunuruz, ama eshim bu metoda karshi, yani istemiyor.
Bana nasil yardimci olabilirsiniz? Bashka ne yapmaliyim?
Selamlaer
Cevabinizi bekliyorum
Umarim yazdiklarimi anlarsiniz, chunku latince harfler kulaniyorum
Sevgilerle Nurdan

   

Bu konuya 1 adet cevap yazılmış
Cevaplayanlar Mesaj
offline admin İd:45  Eklenme/Güncelleme Trh : 05.10.2006   
Bu üye silindi Gebe kalamama

sevgili nurdan'
Bebek sahibi olmak icin belirli bir yolu izlemen gerekiyor sen de (bence) gayet iyi takip edilmis ve bir hekim tarafindan yonlendirilip yapilmasi gereken her seyi yapmissin. Prolaktin maalesef gebeligi engelleyen ; yumurtlamayi bozan ve kalitesiz yumurta olusumiuna sebep veren bir hormon. Mikroadenomunun gecmis olmasi sevindirici. Fakat bence gebe kalana kadar Parlodel ilacina devam etmenin bir sakincasi yok akine iyi olacaktir'sadece gebe kaldigini ogrendigin gun ilaci kes.
Laparaskopi sonucun az da olsa tuplerinde bir problem olabildigini gosteriyor. Benim tavsiyem artik dahafazla zaman kaybetme ve asilama yontemine (inseminasyon ) basla' cunku normal deneme ile sonuc alamamissin ; daha fazla bekleyerek hem moral hem de ekonomik olarak zarar gorme. Bulgaristanin imkanlarini sonu kadar zorla ' eger sonuc alamaz isen daha ileri yontemler icin istanbulda bize ulas
sagicakla kal' bol sanslar

op.Dr.Nevra topalismailoglu

Asilama icin bilgi almaya asagidaki linki tikla

http://www.doktornevra.com/kisirlik/asilama_intrauterin_inseminasyon.asp

Sayfalar :
[1]

Son Konu ve Mesajlar
Son 10 Konu Ekleyen
  Lütfen yardım edin meraktan ölmek üzereyiz offline
  Kızlığım bozuldu mu,acil..acil.. offline
  Bebek isteği... offline
  Vajinismus ve normal doğum offline
  Doğum sonrası korunma ve cinsellik nasıl??? offline
  Doğum korkusu yaşıyorum :( offline
  Hamilelikte belirtiler, sizin yönetmelerinizle hamile kaldım.... offline
  Bi de benle uğraşın... offline
  Ah ah... daha önceki seks hayatım anlaşılır mı?? offline
  İlişkide ağrı,mastürbasyon ve zevk alamama offline
Son 10 Mesaj Ekleyen
  Bende de aynı endişe var offline
  Bebeğin cinsiyeti acaba ne?? offline
  :):) allahım kucağına almak nasip etsin.. offline
  Kız arkadaşım hamile kalır mı?? offline
  Dış gebelik ve methotrexat offline
  Bakirelik testi. offline
  Anne olmak istiyorum offline
  Vajinismuz ve doğum şekli offline
  Doğum sonrası korunma ve cinsellik offline
  Bebeğini kucağına alacaksın... offline
Üye İstatistikleri
Aktif Ziyaretçi 4 Aktif Üye Üye Sayımız 62443/ 0
Bugün Tekil 117 Bugün Çoğul 142 Toplam Tekil 192504 Toplam Çoğul 970805 Ip No: 3.137.192.3




Kadın Hastalıkları, Gebelik, Hamilelik, Doğum, Kısırlık, Cinsellik, Aile Planlaması - Gebelikten Korunma Yöntemleri, Genital Siğil HPV ,Gebe Hamile Sorunları Ve Kadın Sağlığı İle Kadın Hayatının Tüm Evrelerinde Karşılaştıkları Sağlık Sorunları İle İlgili Forum...    doktornevra.com  .... Op.Dr. Nevra Topalismailoğlu....  Op.Dr.Hakan Topalismailoğlu.... 

Google Plus +