Forum sayfamıza hoşgeldiniz.....Doktornevra.com
 Kullanıcı Adı Şifreniz     | |
 Ana Sayfa | Site Haritası | Kurallar
   
Doğum..  Gebeliğe Hazırlık..  Gebelik..  Gebelikte Beslenme..  Hafta Hafta Gebelik.. 
Loğusalık ve Bebek.. 

   
Konuyu Açan Konu    Aktif  1
offline happy Eklenme/Güncelleme Trh : 09.08.2007  Toplam Okunma : 191  Bugün : 1  
Bu üye silindi Tekrar düşük endişesi!!

merhaba hocam. sitenizin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. benim sorunuma da cevap verirseniz çok sevinirim. 29 yaşındayım. 6,5 yıllık evliyim. 3 ay öncesine dek çocuk düşünmemiştik hiç, ve ben hiç korunmadım. eşim korunuyor. üç ay önce planlayarak ve isteyerek hamile olduğumu öğrendiğimizde çok sevindik fakat işler hiçte olumlu gelişmedi. son adet günümden bir ay kadar geçsin tam emin olalım diye doktora geç gittik. doktor bizim duymak istediğimiz süre kadar hamile olduğumu söyleyemedi. geç yumurtlama olmuş olabilir dedi. ve çok küçük bir keseden bahsetti. yakın takibe aldı ve ilişkiyi yasakladı. bizde maalesef! o gün ilişkiye girdik daha bi şey yokmuş ortada diye.. ertesi sabaha kahverengi lekelenmelerim başladı. doktora gittiğimizde düşük tehlikesi yaşadığımı söyledi. kahrolduk! vicdan azabından da tabi.... yatıp dinlenmem gerektiğini söyledşi. progestan denen bi işe yaramayan, avutucu! ilaçtan verdi. 1,5 kutuyu bitirdim. fakat lekelenmelerim devam ediyordu. bu çok feci birşey Allah'ım bir daha yaşatmasın..ve kimseye de yaşatmasın. nihayetinde yakın kontrol sonucu renkli ultrasonla çok az kalp atışı duyuldu. fakat 2-3 gün sonraki kontrolümde artık yaşamadığı anlaşıldı. ve kürtaja maruz kaldım.. daha 6 haftalıkken bebeğimizi kaybettik. beni çok sarstı bu durum. şu an halen neden olabilecek faktörleri araştırıyorum deli gibi.. bir sürü şey okuyorum nette. kitaplardan, çevremden bilgiler almaya çalışıyorum. çok demoralizeyim.. işimde çok stresliydim. işimden ayrıldım. vejetaryenim, bunların da etken olabileceğini düşünüyorum.. az önce doktorumdan tekrar randevu aldım. 3ay sonra görüşelim demişti. ve bu 3 ay içerisinde artık iyice bebek konusuna kilitlenmiş vaziyetteyim. en yakın arkadaşımın da şu an 6 aylık bebeği var. psikolojik olarak taktım bende istiyorum diye.. şimdi çalışmıyorum ya bi de, büyütürüm ne güzel işte diyorum.. fakat tekrar aynı şeyi yaşama endişesini ise kafamdan atamıyorum. dediğim gibi okud*uğum herşeyden yeni bir korku duyuyorum, yani şu düşük sebeplerinden sayılabilecek; troitim mi var acaba?, geç yumurtlama denmişti, yine olur mu acaba?, çok yormayayım kendimi, ilişkiye dikkatli girelim, eşimin sperm kalitesi mi düşük acaba, bilmediğim başka benim bebek oluşumuna engel bir durumum mu var? diye bir sürü kaygı yaşıyorum. testlerimin hepsi normal çıktı. bende yine kendi araştırmalarım sonucu, folik asite tekrar başlayayım doktora gitmeden dedim ve b vitamini takviyesi, multivitamin aldım. 6 gündür içiyorum. doktorum rahim yapımın toparlanma durumuna göre sanıyorum, artık tekrar deneyebilirsiniz diyecek ve biz bunu dört gözle bekliyoruz. biliyorum herşey doktoruma tekrar gidince konuşulacak ve benim fazlasıyla da psikolojik tahribatım var, ama elimde deği. sizce tekrarlama riski ne kadar ve bunun nedenleri benim durumum doğrultusunda ne olabilir? şimdiden teşekkürler..

   

Bu konuya 2 adet cevap yazılmış
Cevaplayanlar Mesaj
offline erva İd:5772  Eklenme/Güncelleme Trh : 11.08.2007   
Bu üye silindi Düşükler

bende vejeteryanım bu sorun teşkil eder mi ederse ne derecede doktoruma söylemem gerekli mi

offline admin İd:5773  Eklenme/Güncelleme Trh : 11.08.2007   
Bu üye silindi Tekrarlayan düşük riski

bence fazla stres yapıyorsunuz ve gereksiz, bu da gebeliğinizi ve gebe kalmanzıı olumsuz etkileyecek, 1 kez düşük yapmanzı ikincisi de düşük olacak diye birşey yok.. fakat gebe kaldığınızda ihtiyadi düşük tehlikesi için ilaca başlayın, mutlaka ilk 3 ay istirahat edin.. şu anda multivitamin kullanmanzıa gerek yok sadece folic yeter... multivitaminlerin içinde bazılarında fazla A vitamini var bu da fayda yerine gebeliğe zararlı olmakta...iyi takip olmanız gerekecektir..

Sayfalar :
[1]

Son Konu ve Mesajlar
Son 10 Konu Ekleyen
  Lütfen yardım edin meraktan ölmek üzereyiz offline
  Kızlığım bozuldu mu,acil..acil.. offline
  Bebek isteği... offline
  Vajinismus ve normal doğum offline
  Doğum sonrası korunma ve cinsellik nasıl??? offline
  Doğum korkusu yaşıyorum :( offline
  Hamilelikte belirtiler, sizin yönetmelerinizle hamile kaldım.... offline
  Bi de benle uğraşın... offline
  Ah ah... daha önceki seks hayatım anlaşılır mı?? offline
  İlişkide ağrı,mastürbasyon ve zevk alamama offline
Son 10 Mesaj Ekleyen
  Bende de aynı endişe var offline
  Bebeğin cinsiyeti acaba ne?? offline
  :):) allahım kucağına almak nasip etsin.. offline
  Kız arkadaşım hamile kalır mı?? offline
  Dış gebelik ve methotrexat offline
  Bakirelik testi. offline
  Anne olmak istiyorum offline
  Vajinismuz ve doğum şekli offline
  Doğum sonrası korunma ve cinsellik offline
  Bebeğini kucağına alacaksın... offline
Üye İstatistikleri
Aktif Ziyaretçi 2 Aktif Üye Üye Sayımız 62443/ 0
Bugün Tekil 50 Bugün Çoğul 54 Toplam Tekil 193804 Toplam Çoğul 980639 Ip No: 3.16.147.124




Kadın Hastalıkları, Gebelik, Hamilelik, Doğum, Kısırlık, Cinsellik, Aile Planlaması - Gebelikten Korunma Yöntemleri, Genital Siğil HPV ,Gebe Hamile Sorunları Ve Kadın Sağlığı İle Kadın Hayatının Tüm Evrelerinde Karşılaştıkları Sağlık Sorunları İle İlgili Forum...    doktornevra.com  .... Op.Dr. Nevra Topalismailoğlu....  Op.Dr.Hakan Topalismailoğlu.... 

Google Plus +